Výborná sekaná, ve které upotřebíte přebytečná vajíčka, třeba ta vykoledovaná o Velikonocích :)
Budeme potřebovat:
- 4 - 5 vajec uvařených na tvrdo
- 500 - 600 g mletého masa (směs vepřového a hovězího)
- 2 rohlíky nebo housky
- trocha mléka
- 1 cibule
- stroužek česneku
- 1 vejce
- sůl, pepř, majoránku
- čerstvá petržel, nebo medvědí česnek
1. Pečivo nakrájíme na drobné kostky a zalijeme trochou mléka tak, aby bylo všechno pečivo namočené, ale aby nezbývala přebytečná tekutina. Poté je rukou rozemneme na kaši.
2. Cibuli nakrájíme na drobno a na troše oleje orestujeme, až změkne. Můžeme přidat i česnek na kostičky (nebo ho můžeme prolisovat přímo k masu). Necháme trochu zchladnout.
3. Maso, namočené pečivo, vejce a cibuli s česnekem důkladně promícháme, osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Přidáme i čerstvou zeleň (medvědí česnek nebo petržel), pokud jí máme.
4. Chlebovou formu vymažeme trochou másla a naplníme masovou směsí. Uprostřed uděláme důlek, kam dáme oloupaná vařená vejce a masovou směsí je zakryjeme.
Komentáře