Fakt to není žádnej zázrak kuchařskýho umění a obávám se, že i postup by někdo, kdo má zkušenosti, prováděl jinak, ale je to poměrně rychlý, jednoduchý a ze "zbytkovejch" surovin, který jsou doma skoro vždycky.
Ingredience:
Příprava:
Maso rozmrazíme nebo jen omyjeme, očistíme od šlach a hnusů, nakrájíme na malé kousky. Hodíme ho na pánev s trochou oleje a při vysoké teplotě osmahneme do běla, osolíme. Podlijeme troškou vody, přikryjeme pokličkou a necháme vodu vydusit.
K masu přidáme na kostičky nakrájenou nivu, zamícháme, přilijeme část mléka a necháme rozpouštět při střední teplotě.
Dáme vařit těstoviny (mušličky, fusili, farfale, kolínka... výborně to jde i s gnocchi).
K masu s nivou přidáme šalvěj a prolisované dva stroužky česneku, dolijeme zbytek mléka. Zamícháme a "pomůžeme" nivě rozpustit se a rozprostřít. Na střední teplotě necháme probublávat, dokud se nedovaří těstoviny a omáčka nezíská hladkou konzistenci.
Podáváme na těstovinách. Směs není třeba dosolovat, niva je sama o sobě výrazně slaná.
Obrázek tentokrát nedám, protože to zmizlo rychleji, než stačila cvaknout spoušť :)
Ingredience:
- těstoviny (kolik kdo sní)
- kuřecí maso (prsa, kolik kdo sní, můžou být z mrazáku)
- niva (celý balíček od Madety)
- asi 150 ml mléka
- 2 stroužky česneku
- několik lístků sušené šalvěje
- sůl
Příprava:
Maso rozmrazíme nebo jen omyjeme, očistíme od šlach a hnusů, nakrájíme na malé kousky. Hodíme ho na pánev s trochou oleje a při vysoké teplotě osmahneme do běla, osolíme. Podlijeme troškou vody, přikryjeme pokličkou a necháme vodu vydusit.
K masu přidáme na kostičky nakrájenou nivu, zamícháme, přilijeme část mléka a necháme rozpouštět při střední teplotě.
Dáme vařit těstoviny (mušličky, fusili, farfale, kolínka... výborně to jde i s gnocchi).
K masu s nivou přidáme šalvěj a prolisované dva stroužky česneku, dolijeme zbytek mléka. Zamícháme a "pomůžeme" nivě rozpustit se a rozprostřít. Na střední teplotě necháme probublávat, dokud se nedovaří těstoviny a omáčka nezíská hladkou konzistenci.
Podáváme na těstovinách. Směs není třeba dosolovat, niva je sama o sobě výrazně slaná.
Obrázek tentokrát nedám, protože to zmizlo rychleji, než stačila cvaknout spoušť :)
Komentáře