Taková improvizace. Podle mě si to musí udělat každej podle sebe s tím, co má rád. Já bych si tam třeba nedávala papriku a grilovací koření, ale někdo to tam sype a pokládá to za lahůdku. Takže moje verze (uvidíme, jaký to bude).
Potřebujeme:
- 2 Hermelíny (Sedlčanské) nakrájené na plátky nebo klínky; uzrálé tak akorát, už ne tvarohovité, ale ještě nerozteklé
- 2 malé cibule nakrájené na kolečka
- 3 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 4 kuličky nového koření
- 2 bobkové listy
- 3 kuličky jalovce
- několik snítek rozmarýnu
- půl lžičky hořčičných semínek
- čtvrt lžičky strouhaného muškátového oříšku
- půl lžičky soli
- rostlinný nebo olivový olej (ne extra virgin)
- může být i malá chilli paprička, mně se tam nechtěla dávat
- sklenice s víčkem, na tohle množství ingrediencí je velikostí akorát ta od velkých zavináčů varmuža nebo od velkého medu
Příprava:
Plátky Hermelínu na sebe střídavě s cibulí a česneky vrstvíme do sklenice, rovnoměrně prokládáme kořením. Po stěně na okraj vsuneme bobkové listy. Nakonec zalijeme olejem (já dala slunečnicový i olivový), uzavřeme víčkem nebo alobalem a dáme na minimálně 3 dny (možná až 7 dní - otevřeme to a odzkoušíme) odstát do ledničky.
Komentáře