Potřebujeme:
- hrnec brambor
- 6 vajec
- 2 cibule
- špalík slaniny
- asi 4 kyselé okurky
- trochu mléka
- sůl, pepř, trochu oleje
Příprava:
Brambory uvaříme ve slupce (asi 20 min.), oloupeme a nakrájíme na plátky. 4 vejce uvaříme natvrdo (10 min.), prudce zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibule sloupneme, rozkrojíme napůl a ještě na plátky. Slaninu a okurky nakrájíme.
Středně velký pekáček vymažeme metlou trochou oleje (tak málo, aby nestékal a netvořil loužičky). Dno poklademe plátky brambor, pokračujeme dalším patrem, kde rozprostřeme vejce, cibuli, slaninu a okurku. Pak zase brambory. Uděláme tolik vrstev, na kolik nám stačí suroviny. Každou vrstvu posolíme a opepříme.
Zbylá vajíčka rozmícháme v mlíce a rovnoměrněrně zalijeme francouzské brambory. Nakonec dáme zapéct do trouby na 15 minut (horkovzdušně), nebo prostě dokud se neodpaří tekutiny a brambory na vrchu nezezlátnou.
Komentáře