Ještě lepší a jednodušší nakládaný hermelín

Potřebujeme:
2 hermelíny nebo camemberty (třeba levný z Lidlu)
2 stroužky česneku
1 cibule
několik kuliček nového koření
snítky sušeného rozmarýnu
špetka strouhaného muškátového oříšku
několik kuliček hořčičného semínka
čistou sklenici od okurek
olej

Příprava:
Hermelíny nakrájíme na plátky, ty delší ještě napůl. Cibuli rozkrojíme napůl a nakrájíme na proužky.
Hermelíny klademe do sklenice ve vrstvách - vždycky sýry, na to trochu cibule a trochu PROLISOVANÉHO česneku. Zasypeme trochou koření a klademe další vrstvu. Dobré je hodně je na sebe namačkat. Jednak se to tam aspoň vejde a jednak se ty chuti do sebe jakoby "vtisknou".
Zalijeme olejem, uzavřeme a dáme odstát do lednice na 5 - 7 dní.

Komentáře