- lilky (a totéž jde udělat i z cukety!)
- olivový olej
- několik stroužků česneku
- sůl
- utěrku
- papírové utěrky
- aluminiový tácek na grilování
Příprava:
- Lilky dobře omyjeme, nemusíme je loupat a nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka. Ta rozložíme na rozprostřenou utěrku a každé posypeme solí z obou stran. Za pár minut se lilek "vypotí" - pokryje se kapkami vody, které my setřeme utřeme papírovou utěrkou. Toto nasolování při jiných úpravách lilku není potřeba, při grilování by ale nestačil úplně zavadnout.
- Připravené plátky pokládáme na aluminiový tácek na mřížce grilu a necháme je tam tak dlouho, dokud se na pečené straně neobjeví tmavé proužky od grilu. Při grilování můžeme potírat tenkou vrstvou oleje, ale jen aby se plátky nepřichytily.
- V misce si smícháme olivový olej s prolisovanými stroužky česneku. Grilované lilky potíráme česnekem, necháme chvilku odležet a už jsou hotové. Dají se jíst jen tak, nebo na topinkách.
Komentáře