- 170 g polohrubé mouky
- 125 g másla
- 250 g plnotučného tvarohu
- 125 g krupicového cukru
- 300 - 400 g ovoce (podle druhu a velikosti, např. maliny, borůvky, meruňky, i kompotové)
- zvlášť 2 bílky a 2 žloutky
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 sáčku vanilkového cukru
- 2 lžíce acidofilního mléka (může být i normální)
- kůra z 1 citrónu
Příprava:
1. Máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a přidáme žloutky. Pak přidáme tvaroh, kůru a trochu mléka, pořádně promícháme.
2. K základu přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a utřeme do hladkého těsta. Mělo by být vláčné a bez hrudek.
3. Bílky ušleháme do tuha a vmícháme do těsta. Nalijeme na plech a hustě poklademe ovocem.
4. Pečeme v rovnoměrně rozpálené troubě na 180° asi 30 minut (vyzkoušíme píchnutím špejle).
Komentáře