Potřebujeme:
(byly z toho asi 3 porce)
- 1 červená řepa
- 2 mrkve
- plátek celeru
- kousek petržele
- 5 menších brambor
- 1 cibule
- asi lžíce oleje
- 2 dl smetany na vaření
- sůl, nové koření, pepř celý
Příprava:
- Připravujeme skoro jako boršč, akorát budeme mixovat. Pokrájenou cibulku osmahneme v hrnci do růžova na oleji, pak přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu - řepu, celer, petržel, mrkev a 1 brambor. Zalijeme vodou nebo libovolným vývarem, přidáme nové koření (2 kuličky) a pepř (3 kuličky) a hodně osolíme.
- Zbylé brambory nakrájíme na kostičky a vaříme zvlášť, dokud nebudou mít zaoblené hrany. V tu samou dobu bude přibližně hotová i polévka. Přilijeme smetanu a na vypnuté plotýnce prohřejeme. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Nakonec přidáme brambory a podle potřeby dosolíme.
- Místo smetany na vaření by byla dobrá i zakysaná, která se přidá až na talíři. Tuhle rozmixovanou verzi jsem si upravila proto, že jsem chtěla mít ve vývaru nasládlou chuť celeru a petržele, ale kousat do nich k smrti nesnáším a dokážou mi zkazit náladu i ze sebelepší polívky.
Komentáře