Velikonoční kopřivová nádivka

Potřebujeme:
3/4 veky
1 hluboký talíř uzeného masa nakrájeného na malé kostičky
plná mísa kopřiv (ze zahrádky nebo z lesa)
2 žloutky
4 bílky
půl svazku medvědího česneku (nemusí být)
1 jarní cibulka
saturejka, petržel
sůl, pepř

Postup:
  1. Veku nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Žloutky smícháme se skleničkou mléka, přelijeme veky a necháme namočit. Přebytečnou tekutinu kdyžtak odlijeme. Spaříme kopřivy v cedníku horkou vodou. Medvědí česnek a jarní cibulku nakrájíme.
  2. V míse s vekou smícháme uzené, medvědí česnek, cibulku, nasekanou petržel, saturejku a kopřivy. Osolíme a opepříme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme k ostatním ingrediencím.
  3. Hmotu urovnáme do mírně vymazané zapékací nádoby. Pečeme asi 30 minut v troubě vyhřáté na 200°.








Komentáře