Potřebujeme:
na těsto
- 350 g polohrubé mouky
- necelý balíček prášku do pečiva
- 170 g cukru
- 2 vejce
- 125 g másla
- 250 ml mléka
- 2 hrstky nasekaných vlašských ořechů
- lžička skořice
na drobenku
- 80 g cukru
- 80 g másla
- 120 g polohrubé mouky
- lžička skořice
na pokrytí
- asi 7 kusů rebarbory - oloupaných a nakrájených na 1 cm dlouhé kousky
Příprava:
- Na začátku si připravíme drobenku. Rukama v míse důkladně promneme cukr, máslo a mouku, pak přidáme i skořici. Měla by vzniknout mazlavá, ale drolivá směs. Začneme předehřívat troubu na 180 °C. Pekáček vymažeme třeba papírem od másla a vysypeme moukou.
- V míse utřeme vejce s cukrem a vmícháme i máslo. Do mouky zamícháme prášek do pečiva. Postupně přisypáváme do mísy a při vmíchávání nezapomeneme přilévat i mléko. Nakonec do vláčného těsta přidáme i ořechy a skořici.
- Těsto nalijeme do pekáčku nebo hlubokého plechu. Není příliš tekuté, takže ho rovnoměrně rozetřeme. Poklademe kousky rebarbory a posypeme žmolenkou. Pečeme v troubě na 180 °C asi 40 minut. Pokud je rebarbora příliš kyselá, řezy podáváme jemně pocukrované.
Komentáře