Potřebujeme:
- 1 květák
- krupici
- 3 vejce
- sůl
- bílý pepř
- špetku muškátového oříšku
Příprava:
- Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do měkka. Pak ho najemno rozsekáme. (Zbylou vodu můžeme schovat na později na vývar).
- Ve větší míse ke květáku přidáme vejce, zamícháme a přisypáváme krupici - od oka. Konzistence by měla být ještě vláčná, ale ne moc tekutá (viz obrázek dole). Okořeníme, osolíme a opepříme.
- Na velkou pánev s velmi rozpálenou nepříliš silnou vrstvou slunečnicového oleje tvarujeme lžící placičky o velikosti lidské dlaně bez prstů (aby se lépe otáčely a nerozbily se při tom). Smažíme z obou stran do hněda - do křupava.
- Podáváme například se zeleninovým salátem nebo s bramborovou kaší.
Komentáře