Květákové placičky


Potřebujeme:
  • 1 květák
  • krupici
  • 3 vejce
  • sůl
  • bílý pepř
  • špetku muškátového oříšku

Příprava:
  1. Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do měkka. Pak ho najemno rozsekáme. (Zbylou vodu můžeme schovat na později na vývar).
  2. Ve větší míse ke květáku přidáme vejce, zamícháme a přisypáváme krupici - od oka. Konzistence by měla být ještě vláčná, ale ne moc tekutá (viz obrázek dole). Okořeníme, osolíme a opepříme.
  3. Na velkou pánev s velmi rozpálenou nepříliš silnou vrstvou slunečnicového oleje tvarujeme lžící placičky o velikosti lidské dlaně bez prstů (aby se lépe otáčely a nerozbily se při tom). Smažíme z obou stran do hněda - do křupava.
  4. Podáváme například se zeleninovým salátem nebo s bramborovou kaší.



Těstíčko by mělo mít přibližně takovou konzistenci:

Komentáře