Naložená česneková cuketa se dá použít jako netradiční příloha nebo se může jíst jen tak - třeba
s opečeným toastem.
Potřebujeme:
- libovolné množství cukety
- olivový olej
- sůl
- česnek
- bazalka
Příprava:
- Cukety oloupeme a nakrájíme na asi půl centimetru silné plátky. U tlustších cuket odstraníme velká semínka. Kolečka rozložíme na čistou utěrku a posolíme. Necháme asi 10 minut vypotit šťávu, kterou pak otřeme utěrkou, cukety otočíme a opakujeme to samé i na druhé straně.
- Kolečka naskládáme na plech na pečící papír a dáme do trouby pod gril na 180 °. Pečeme dokud nezavadnou (asi 15 min.).
- V misce si rozetřeme olivový olej, sůl a prolisovaný česnek. Do menší mísy pak po vrstvách klademe cuketu, kterou vždy mírně potřeme česnekovým olejem a poklademe kousky natrhané bazalky.
- Mísu uložíme do ledničky a necháme ji tam tak dlouho, dokud zcela nevychladne a chutě se spolu nerozleží, klidně celý den.
Komentáře