Naložená cuketa


Naložená česneková cuketa se dá použít jako netradiční příloha nebo se může jíst jen tak - třeba
s opečeným toastem.

Potřebujeme:
  • libovolné množství cukety
  • olivový olej
  • sůl
  • česnek
  • bazalka

Příprava:
  1. Cukety oloupeme a nakrájíme na asi půl centimetru silné plátky. U tlustších cuket odstraníme velká semínka. Kolečka rozložíme na čistou utěrku a posolíme. Necháme asi 10 minut vypotit šťávu, kterou pak otřeme utěrkou, cukety otočíme a opakujeme to samé i na druhé straně.
  2. Kolečka naskládáme na plech na pečící papír a dáme do trouby pod gril na 180 °. Pečeme dokud nezavadnou (asi 15 min.).
  3. V misce si rozetřeme olivový olej, sůl a prolisovaný česnek. Do menší mísy pak po vrstvách klademe cuketu, kterou vždy mírně potřeme česnekovým olejem a poklademe kousky natrhané bazalky.
  4. Mísu uložíme do ledničky a necháme ji tam tak dlouho, dokud zcela nevychladne a chutě se spolu nerozleží, klidně celý den.


Komentáře