Potřebujeme:
- 60 g másla
- 80 g moučkového cukru
- 4 vejce
- malá lžička vanilkového extraktu
- asi 200 g nastrouhaných padaných hrušek
- 250 g hladké mouky
- kypřící prášek
- hrst pokrájených rozinek
- košíčky na muffiny
Příprava:
- Změklé máslo utřeme do pěny s moučkovým cukrem, použijeme ruční šlehač. Postupně přidáváme vejce, vanilkový extrakt, a pak nastrouhané hrušky i se šťávou.
- Při stálém šlehání přidáváme mouku s vmíchaným kypřícím práškem, prošleháváme alespoň minutu. Rozinky nakonec vmícháme do těsta stěrkou.
- Těsto plníme lžící do papírových košíčků, můžeme naplnit více než do obvyklých 2/3, protože hruškové těsto je těžší.
- Pečeme na 190 °C asi 20 minut.
Komentáře