Hruškové muffiny



Potřebujeme:

  • 60 g másla
  • 80 g moučkového cukru
  • 4 vejce
  • malá lžička vanilkového extraktu
  • asi 200 g nastrouhaných padaných hrušek
  • 250 g hladké mouky
  • kypřící prášek
  • hrst pokrájených rozinek
  • košíčky na muffiny


Příprava:

  1. Změklé máslo utřeme do pěny s moučkovým cukrem, použijeme ruční šlehač. Postupně přidáváme vejce, vanilkový extrakt, a pak nastrouhané hrušky i se šťávou.
  2. Při stálém šlehání přidáváme mouku s vmíchaným kypřícím práškem, prošleháváme alespoň minutu. Rozinky nakonec vmícháme do těsta stěrkou.
  3. Těsto plníme lžící do papírových košíčků, můžeme naplnit více než do obvyklých 2/3, protože hruškové těsto je těžší.
  4. Pečeme na 190 °C asi 20 minut.

Komentáře