Makovník



Potřebujeme:

  • 150 g nemletého máku
  • 2 hřebíčky
  • 420 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 vejce
  • 150 g cukru
  • 300 ml mléka
  • 3/4 hrnku oleje
  • 3 lžíce medu
  • lžičku skořice
  • hrstku lněného semínka


Příprava:

  1. Mák umeleme v mixéru s hřebíčkem, smícháme s moukou a práškem do pečiva.
  2. Ve větší míse smícháme ručním šlehačem vejce, cukr, mléko, olej a med. Za stálého šlehání přisypeme suchou složku, přidáme lžičku skořice a len.
  3. Pečeme asi 30 - 40 minut na 180 °C ve vymazaném a vysypaném pekáčku. Podávat můžeme s řídkou citrónovo-cukrovou polevou.

Komentáře