Běs - tvarohový nepečený dort





Potřebujeme:

  • 2 měkké tvarohy
  • 100 g Hery
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 8 lžic cukru
  • 1/2 l mléka
  • 2 lžíce želatiny
  • 1 lžička holandského kakaa
  • dětské piškoty
  • ovoce - například kompotované broskve nebo meruňky, dále borůvky nebo černý rybíz/josta (nemusí být)


Příprava:

  1. Z půl litru mléka odebereme 1 hrneček a namočíme do něj želatinu. Do mixéru dáme vanilkový cukr, vejce, heru, cukr, ohřáté mléko i mléko s želatinou a mixujeme, až se vše spojí.
  2. Polovinu tekuté směsi odlijeme, do zbylé přidáme 1 tvaroh a rozmixujeme. Na dno vymazané dortové formy vyskládáme vedle sebe piškoty, které pokapeme šťávou z kompotu. Na piškoty naskládáme na čtvrtky nakrájené broskve nebo meruňky. Nakonec této fáze opatrně vlijeme směs s tvarohem.
  3. Borůvky poklademe na povrch tvarohové vrstvy tak, aby se nepotopily. Do zbytku tekuté směsi přidáme druhý tvaroh a lžičku kakaa, opět promixujeme a pomocí lžíce vlijeme na bílou vrstvu. Dbáme, aby se vrstvy nepromíchaly. Formu přikryjeme fólií a běs necháme ztuhnout v lednici, ideálně 24 hodin.

Komentáře