Zázvorky





Potřebujeme:

  • 100g másla
  • 80g cukru
  • 100g medu
  • 150g hrubé mouky
  • 150g hladké mouky
  • 1 vrchovatá lžička mletého zázvoru
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 lžíce rumu (tu jsme nahradili 1 lžící zázvorovo-citrónového sirupu a je to jedině ku prospěchu)


Postup:

  1. Máslo, cukr a med utřeme společně v robotu. Přisypeme a dále hněteme mouky, do kterých jsme vmíchali zázvor a prášek do pečiva, a lžíci sirupu (rumu). Zpracované těsto necháme 1 hodinu odpočívat v lednici.
  2. Na válu vyválíme těsto tenké jako na perníčky a vykrajujeme formičkami jednoduché zázvorkové tvary. Pečeme na 180 °C asi 8 minut do zlatožluta. Zázvorky musí odležet, než se mohou jíst. Podle tohoto receptu z Krkonošské kuchařky chutnají trochu jako pikantnější sušenky Club.

Komentáře