Fazolky na smetaně












Potřebujeme:

  • fazolky
  • kelímek smetany na vaření
  • lžíci mouky
  • sůl, cukr a ocet
  • cibulku, máslo

Příprava:

  1. Fazolky očistíme - odkrojíme tuhé konce, ty velké případně rozkrojíme. Povaříme je v osolené vodě asi 4 - 5 minut. Nesmí být moc měkké.
  2. V hrnci rozpustíme trochu másla a zpěníme na něm jarní cibulku (bez zelených částí) nebo normální cibuli, přidáme fazolky a chvíli restujeme. V kelímku smetany rozmícháme lžíci mouky a podlijeme s ní fazolky. Povaříme. Omáčka by neměla být moc hustá.
  3. Nakonec ochutíme solí (asi půl lžičky), cukrem (necelou lžíci) a octem (jednou lžící). Nemělo by to být moc sladké. Podáváme s brambory, vařeným vajíčkem nebo s plátkem hovězího.

Komentáře