Potřebujeme:
- fazolky
- kelímek smetany na vaření
- lžíci mouky
- sůl, cukr a ocet
- cibulku, máslo
Příprava:
- Fazolky očistíme - odkrojíme tuhé konce, ty velké případně rozkrojíme. Povaříme je v osolené vodě asi 4 - 5 minut. Nesmí být moc měkké.
- V hrnci rozpustíme trochu másla a zpěníme na něm jarní cibulku (bez zelených částí) nebo normální cibuli, přidáme fazolky a chvíli restujeme. V kelímku smetany rozmícháme lžíci mouky a podlijeme s ní fazolky. Povaříme. Omáčka by neměla být moc hustá.
- Nakonec ochutíme solí (asi půl lžičky), cukrem (necelou lžíci) a octem (jednou lžící). Nemělo by to být moc sladké. Podáváme s brambory, vařeným vajíčkem nebo s plátkem hovězího.
Komentáře