Potřebujeme (na cca 2-3 porce):
- balíček rýžových nudlí
- velkou mrkev
- půlku velké cibule
- 2 vajíčka
- 2 lžíce teriyaki
- 2-4 lžíce světlé sójové omáčky (podle síly)
Příprava:
- Nudle připravíme podle návodu. Většinou se dají na 5 minut namočit do studené vody, a pak se minutu vaří ve vroucí vodě. Nakonec se zcedí a propláchnou studenou, aby se neslepily.
- Připravíme si míchaná vajíčka (hodně opečená, ne mazlavá). Dáme je stranou na talířek a pánev otřeme.
- Rozpálíme asi 2 lžíce sezamového oleje na vysoký stupeň. Zprudka osmahneme na tenké plátky nakrájenou cibulku, po chvíli přidáme i na proužky nakrájenou mrkev. Můžeme použít i jinou zeleninu (zelí, ředkev, výhonky, pórek...) nebo kousky masa. Opékáme skoro až do zhnědnutí.
- Přidáme okapané uvařené nudle a vajíčka. Ještě chvíli opékáme. Důkladně promícháme (jde to těžko, nechce se to propojit, musíme nudle jakoby vytahovat po pramenech do výšky, a pak je pustit na zeleninu). Nakonec přidáme sójovku a teriyaki.
Komentáře