Rýžové nudle se zeleninou














Potřebujeme (na cca 2-3 porce):

  • balíček rýžových nudlí
  • velkou mrkev
  • půlku velké cibule
  • 2 vajíčka
  • 2 lžíce teriyaki
  • 2-4 lžíce světlé sójové omáčky (podle síly)

Příprava:

  1. Nudle připravíme podle návodu. Většinou se dají na 5 minut namočit do studené vody, a pak se minutu vaří ve vroucí vodě. Nakonec se zcedí a propláchnou studenou, aby se neslepily. 
  2. Připravíme si míchaná vajíčka (hodně opečená, ne mazlavá). Dáme je stranou na talířek a pánev otřeme.
  3. Rozpálíme asi 2 lžíce sezamového oleje na vysoký stupeň. Zprudka osmahneme na tenké plátky nakrájenou cibulku, po chvíli přidáme i na proužky nakrájenou mrkev. Můžeme použít i jinou zeleninu (zelí, ředkev, výhonky, pórek...) nebo kousky masa. Opékáme skoro až do zhnědnutí.
  4. Přidáme okapané uvařené nudle a vajíčka. Ještě chvíli opékáme. Důkladně promícháme (jde to těžko, nechce se to propojit, musíme nudle jakoby vytahovat po pramenech do výšky, a pak je pustit na zeleninu). Nakonec přidáme sójovku a teriyaki.






Komentáře