Těstoviny s mangoldem



Potřebujeme (4 porce):

  • necelý balíček kukuřičných těstovin (prodává např. Billa)
  • svazek velkých listů mangoldu
  • kousek slaniny
  • 4 stroužky česneku
  • čerstvé bylinky (bazalka, tymián)
  • olivový olej (asi 3 lžíce)
  • sůl


Příprava:

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu. Mangold důkladně opereme a případně odřízneme nahnědlé části. Ve vroucí osolené vodě je povaříme v celku asi 8 minut (nebo prostě aby se nerozvařily, ale zase aby stačily změknout řapíky). Potom listy zcedíme, vymačkáme vodu a pokrájíme je na menší kousky. Slaninu nakrájíme na kousky nebo proužky.
  2. Česnek, bylinky a cca půl lžičky soli utřeme nebo rozmixujeme s olivovým olejem - vytvoříme takové řídké pesto.
  3. Těstoviny, mangold, slaninu a česnekové pesto smícháme v hlubším pekáčku nebo zapékací misce. Ochutnáme a případně dosolíme. Dáme na 15 minut zapéct do trouby na 180°.


Komentáře