Pro tento báječný předkrm jsem se inspirovala receptem z kuchařky Šéf na grilu.
Potřebujeme:
- 1 větší lilek
- 1 kozí sýr
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- několik lístků šalvěje
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- párátka
Příprava:
- Lilek nakrájíme na úhledné plátky, asi 0,5 - 1 cm tlusté. Jemně je potřeme olejem a z každé strany grilujeme tak dlouho, dokud se nevytvoří čáry od roštu (ze začátku a na rozpáleném grilu to jde dost rychle, tak to nespalte).
- Česnek prolisujeme, smícháme se dvěma lžícemi olivového oleje a utřeme na pastu. Každý ogrilovaný plátek lilku pořádně osolíme a jemně potřeme česnekovou pastou. Opepříme, přidáme kousek kozího sýra a lístek šalvěje.
- Lilky zarolujeme a spíchneme párátkem. Párátka se mohou před použitím máčet ve vodě, aby neshořela, ale není to vždycky potřeba. Závitky vrátíme asi na minutu na gril, aby se sýr roztekl a šalvěj trochu zavadla.
Komentáře