Dušená zelenina s červenou čočkou



Potřebujeme:

  • všechnu možnou podzimní zeleninu, hodí se: cibule, česnek, kapustičky, mrkev, červená řepa, kysané zelí, aj.
  • červenou čočku
  • kari koření


Příprava:
Zeleninu očistíme a oloupeme. Kapustičky a stroužky česneku necháme v celku, mrkev a cibuli nakrájíme na větší kusy, červenou řepu nastrouháme. Na troše oleje v hrnci orestujeme cibuli se lžičkou kari, přidáme kousky zeleniny a kysané zelí, podlijeme šťávou ze zelí, případně trochou vody. Můžeme přidat i další koření (pepř, kmín, nové koření, bobkový list) a osolíme. Necháme mírně probublávat, dokud zelenina není měkká (asi 20 minut). Podáváme s uvařenou červenou čočkou nebo např. s rýží, pohankou, kroupami. Já jsem si navrch ještě strouhla sýr.





Komentáře