Fenykl jsem nikdy nejedla. Připomínal mi svou chutí pendrek nebo kapsle proti kašli. Ale v kombinaci s křupavou renetou a sladkokyselou zálivkou s oříšky jsem na něj změnila názor.
Potřebujeme:
Příprava:
Potřebujeme:
- půlku kyselejšího jablka
- asi třetinu fenyklu
- šťávu z půlky citronu
- hrstku arašídů v cukru
- špetku mleté skořice
- lžičku hnědého cukru (toho pořádně tmavého, co se nesype, ale převaluje)
Příprava:
- Nejdříve si připravíme zálivku. Arašídy rozdrtíme plochou stranou nože jako stroužek česneku. Spolu s cukrem a skořicí je rozmícháme v citrónové šťávě a necháme rozpustit.
- Fenykl zbavíme zelených částí. Bílou část nakrájíme na velmi jemné plátky stejně jako jablko. Přelijeme zálivkou a zapíjíme čajem earl grey s citronem :)
Komentáře