Potřebujeme (na 2 porce):
- 250 g chřestu (to je tak 6 velkých stonků)
- brambory
- půl kelímku smetany
- půl kelímku crème fraîche
- goudu 48%
- čekankový puk
- muškátový oříšek
- mletý pepř, sůl
Příprava:
- Nejprve dáme vařit brambory a slanou vodu na chřest. Začneme si rozehřívat troubu na 220°. Chřest oloupeme a odřízneme asi o 3 cm dřevnaté konce. Chřest by se měl vařit svázaný provázkem. Nevím proč, já jsem žádný provázek neměla a nechtěla jsem zkoušet improvizace alá Bridget Jonesová, tak jsem to vařila nesvázané a prošlo to. Vaříme cca 15 minut.
- Čekankový puk nakrájíme na proužky a poklademe na dno zapékací misky. V misce si metlou rozmícháme smetanu s crème fraîche (nevím, jak moc se to prodává v ČR, ale asi to v receptu ani být nemusí). Do smetany přidáme mletý pepř, špetku soli a mletý muškátový oříšek.
- Na čekanku poklademe brambory a uvařený chřest. (Vodu z chřestu můžeme pak na něco použít.) Posypeme strouhanou goudou a zalijeme smetanou. Zapékáme 15 minut.
Komentáře