Tahle bábovka je opravdu vláčná a měkká, není drobivá a dusivá jako ta klasická.
Potřebujeme:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku slunečnicového oleje
- 2 vejce
- 1 balíček vanilkového cukru (může být i kapka esence)
- 1 prášek do pečiva
- 1 vrchovatou lžičku kakaa holandského typu
Příprava:
- Všechny ingredience postupně smícháme v robotu (nebo ručně) - nejdříve cukr (i vanilkový) s vejci, pak postupně mouku s práškem do pečiva, mléko a olej.
- 2/3 těsta vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, zbylou třetinu obarvíme lžičkou kakaa a nalijeme na těsto. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut (po půl hodině vyzkoušet špejlí, ale asi se bude ještě lepit).
Poznámka: Tento recept používám, i když dělám banánovou bábovku. Postupuji téměř stejně, pouze 1 vajíčko nahradím 2 zralými, rozmačkanými banány a obvykle také vynechám kakao.
Komentáře