Kroupoto s houbami a vepřovou panenkou


Ingredience:
  • 1 hrnek ječných krup
  • 1/3 vepřové panenky
  • 5 velkých žampionů
  • 2 lžíce kokosového mléka
  • 1 malá cibule
  • sůl, pepř, kmín


Příprava:
  1. Kroupy si namočíme (nechávám to přes noc) a uvaříme, až jsou měkké, ale stále na skus křupavé. Já je tentokrát trochu převařila, protože jsem se šla koukat na televizi. To nedělejte.
  2. Panenku si nakrájíme na medailonky, mírně rozklepeme, osolíme, opepříme a promneme s troškou oleje. V rozpálené pánvi je už bez přidání tuku rychle opečeme. Stačí minuta. Vyjmeme z pánve do misky.
  3. Ve výpeku si osmahneme cibulku do růžova, přidáme houby nakrájené na větší kousky, a když jsou pěkně opečené (aby nepustily vodu dřív, než zhnědnou a rozvoní se), přidáme sůl, pepř a mletý kmín.
  4. Přidáme zcezené kroupy, promícháme a necháme vypéct přebytečnou tekutinu. Nakonec přidáme kokosové mléko, aby bylo kroupoto trochu krémové, ale není to nutné, já ho spíš dávám do všeho. Vmícháme maso na ohřátí a podáváme. Můžeme přidat čerstvé bylinky, třeba majoránku nebo tymián.








Komentáře