Ingredience:
- 1 hrnek ječných krup
- 1/3 vepřové panenky
- 5 velkých žampionů
- 2 lžíce kokosového mléka
- 1 malá cibule
- sůl, pepř, kmín
Příprava:
- Kroupy si namočíme (nechávám to přes noc) a uvaříme, až jsou měkké, ale stále na skus křupavé. Já je tentokrát trochu převařila, protože jsem se šla koukat na televizi. To nedělejte.
- Panenku si nakrájíme na medailonky, mírně rozklepeme, osolíme, opepříme a promneme s troškou oleje. V rozpálené pánvi je už bez přidání tuku rychle opečeme. Stačí minuta. Vyjmeme z pánve do misky.
- Ve výpeku si osmahneme cibulku do růžova, přidáme houby nakrájené na větší kousky, a když jsou pěkně opečené (aby nepustily vodu dřív, než zhnědnou a rozvoní se), přidáme sůl, pepř a mletý kmín.
- Přidáme zcezené kroupy, promícháme a necháme vypéct přebytečnou tekutinu. Nakonec přidáme kokosové mléko, aby bylo kroupoto trochu krémové, ale není to nutné, já ho spíš dávám do všeho. Vmícháme maso na ohřátí a podáváme. Můžeme přidat čerstvé bylinky, třeba majoránku nebo tymián.
Komentáře