Boloňské špagety




Ingredience:
  • 1 balení špaget
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 větší cibule
  • 1 mrkev
  • kus celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 2 dcl suchého červeného vína
  • 300 - 400 ml hovězího vývaru
  • rozmarýn, muškátový oříšek, mletá skořice
Postup:
1. Cibuli nakrájíme na drobno, mrkev a celer oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Ve velké pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme cibuli, poté mrkev a celer a smažíme asi 10 minut, dokud nezačne zelenina hnědnout. Poté přidáme nadrobno nasekaný česnek, promícháme a přidáme mleté maso.
2. Když veškeré maso zhnědne, podlijeme směs červeným vínem a necháme odpařit. Přidáme konzervu rajčat a vývar, osolíme, přidáme rozmarýn, špetku skořice a muškátového oříšku a necháme alespoň 30 minut probublávat. Pokud je třeba, přidáme trochu vody, ale výsledná směs by neměla být příliš tekutá.
3. Těstoviny uvaříme podle návodu, slijeme, a pokud nám to velikost nádobí dovolí, smícháme s omáčkou (pokud ne, smícháme až na talíři).





Komentáře