Krémové noky se špenátem a houbami



Na 2 porce potřebujeme:

  • 1 balení (cca 500 g) bramborových noků
  • 150 g hnědých žampionů
  • 300 g čerstvého špenátu
  • stroužek česneku
  • 1/2 kelímku (asi 125 ml) smetany


Postup:
1. Dáme vařit osolenou vodu. Žampiony nakrájíme na plátky, špenát omyjeme.
2. V pánvi na olivovém oleji smažíme žampiony, dokud nezačnou pouštět vodu. Přidáme čerstvý špenát, necháme ho zavadnout, poté přidáme nadrobno nakrájený česnek a zalijeme smetanou.
3. Mezitím do vroucí vody vhodíme noky a až vyplavou, slijeme je. Necháme okapat a přidáme je do pánve k omáčce. Mícháme, dokud se všechny noky neobalí a v pánvi nezůstane přebytečná tekutina. Dochutíme solí, pepřem a podáváme posypané parmazánem.







Komentáře

Anonymní píše…
tady ovšem vidím v pánvi polníček a ne špenát.....