Citrónové kuře


Sladkokyselá a pikantní chuť se k masu hodí. Tenhle recept si dokážu představit i na kuřecích křidýlkách, ugrilovaných v létě pod širým nebem...nicméně v zimě se skvěle hodí k nedělnímu obědu.

Pro 2 lidi potřebujeme:
  • 2 kuřecí stehna
  • šťávu z půlky (většího) citrónu
  • 1 a půl lžíce olivového oleje
  • lžíce medu
  • lžička chilli (nebo kousek papričky)
  • sůl


1. Troubu rozpálíme na 200° C. Kuřecí stehna omyjeme. očistíme, zlehka potřeme olivovým olejem a ze všech stran osolíme. Vložíme je do pekáčku, vymazaného trochou másla.
2. Rozehřejeme pánev, kam nalijeme šťávu z citrónu, olej, med, přidáme chilli a asi půl lžičky soli. Necháme redukovat asi pět minut.
3. Asi třetinou právě vzniklé marinády potřeme kuře ze všech stran. Chceme-li, přidáme do pekáčku pokrájenou zeleninu (cibuli, brambory, či kořenovou zeleninu). Přiklopíme a pečeme asi 45 minut.
4. Poté znovu potřeme třetinou marinády, přiklopíme a pečeme, dokud není maso měkké. Poté potřeme zbývající marinádou a nezakryté vrátíme do trouby, aby se udělala kůrčička. Kvůli medu je možné, že vám bude kuře černat, ale na chuť to nemá vliv.
5. Můžeme podávat s pečenou zeleninou, bramborami či kaší, nebo jen tak, s opečeným pečivem.



Komentáře