Spaghetti aglio olio e peperoncino


Zřejmě nejznámější a nejsnazší způsob přípravy špaget. Stačí, když máte kvalitní těstoviny, dobrý olej, a pokud možno čerstvou chilli papričku. Ale sušenou se také nic nezkazí.

Ingredience na 2 porce:
  • 1/2 balení špaget
  • 4 stroužky česneku
  • 1 - 2 cm  chilli papričky
  • olivový olej
  • sůl
1. Špagety dáme vařit do osolené vody. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, chilli papričku na kolečka. 
2. Do větší pánve dáme rozehřát olivový olej. Musí ho být tolik, aby pokryl celé dno. Jakmile je olej rozehřátý, přidáme česnek a chilli papričku a stáhneme plamen. Necháme prohřívat alespoň 5 minut a hlídáme, aby se česnek nepřipálil (nesmí ani zezlátnout).
3. Uvařené těstoviny slijeme a ihned přidáme do pánve. Dobře promícháme a podáváme.


Komentáře