Těsto na pizzu

 

Recept na pizzu amerického stylu. Těsto je vysoké a nadýchané.

Na 1 velký, klasický plech (nebo 2 menší kulaté plechy na pizzu):

  • 400 g polohrubé mouky
  • 20 g (1/2 kostky) droždí
  • 3 lžíce olivového oleje
  • asi 100 ml vlažné vody
  • špetka soli
1. Ve vlažné vodě rozmícháme droždí a smícháme s moukou (se solí) a olejem. Zaděláme pevné, vláčné těsto. Pokud je třeba, po trošce přiléváme vlažnou vodu.
2. Mísu přikryjeme a necháme hodinu v teple kynout.
3. Mezitím si připravíme všechny ingredience, vymažeme plech a vysypeme ho hrubou moukou, ale hlavně, předehřejeme troubu na 200° C.
4. Vykynuté těsto vyválíme do velikosti plechu, pomocí válečku přeneseme a upravíme.
5. Hotovou pizzu pečeme asi 30 minut.

Tip na skvělou pizzu: Ve dvou až třech lžících oleje rozmícháme dva stroužky rozetřeného česneku a různé bylinky (tymián, rozmarýn, oregano). Touto směsí potřeme těsto předtím, než na něj poklademe ingredience. Budeme tak mít celou pizzu rovnoměrně ochucenou.


Komentáře