Maďarská fazolová polévka



Potřebujeme:

  • hrnek fazolí
  • kus špeku
  • 1 větší cibuli
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 papriku, bílou nebo zelenou
  • 2 - 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky mleté papriky
  • litr až dva vývaru
  • sůl a pepř
1. Fazole namočíme nejlépe přes noc, druhý den je slijeme. Mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, papriku na úzké proužky, česnek na plátky a cibuli na drobno.
2. Do hrnce dáme špek nakrájený na kostičky a smažíme. Přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme zeleninu a krátce osmažíme.
3. Stáhneme plamen a přidáme mletou papriku. Krátce osmažíme, přidáme fazole a zalijeme vývarem.
4. Přivedeme k varu a vaříme do změknutí fazolí, trvá to asi hodinu. Ke konci vaření přidáme česnek a dochutíme solí a pepřem, podle potřeby.
5. Polévku můžeme zahustit lžící hladké mouky.






Komentáře