Minestrone je italská zeleninová polévka, kterou každá rodina dělá jinak. Hlavně ji každá rodina dělá z toho, co má zrovna doma, a tak se recepty mohou měnit podle sezóny.
Na zimní Minestone jsem použila:
- 2 mrkve
- 1/2 cibule
- kus celeru (může být i řapíkatý)
- plechovku bílých máslových fazolí
- 3 rajčata
- kapustu
- jarní cibulku
Podle toho, co máte doma, můžete přidat třeba brokolici, květák, či pórek...
1. Do hrnce dejte vařit vodu, ve které povaříte velké listy kapusty, tak 3 - 4 minuty. Vypněte oheň a do hrnce ponořte rajčata asi na minutu. Až popraskají, vyndejte je a dejte do studené vody a okamžitě oloupejte. Vodu můžete použít na polévku.
2. Cibuli nakrájejte na drobno, mrkve na kolečka, celer na malé kousky, kapustu na proužky. Fazole slijte a propláchněte. Z rajčat použijte pouze dužinu.
3. Na kapce olivového oleje osmažte cibuli, krátce i mrkev a celer, přidejte ostatní zeleninu a fazole a zalijte vodou či vývarem. Mírně osolte a povařte asi 20 minut, až všechna zelenina změkne.
4. Můžete přidat bazalku, petrželku, či jarní cibulku.
Podle sezóny můžete ingredience různě obměňovat - přidejte hrášek, zelené fazolky, cuketu, špenát nebo mangold...jediné, co by nikdy nemělo chybět, jsou fazole.
Někdy se do Minestrone přidávají i těstoviny, soudě podle plakátu, který jsme si přivezli z Říma:
Podle sezóny můžete ingredience různě obměňovat - přidejte hrášek, zelené fazolky, cuketu, špenát nebo mangold...jediné, co by nikdy nemělo chybět, jsou fazole.
Někdy se do Minestrone přidávají i těstoviny, soudě podle plakátu, který jsme si přivezli z Říma:
Komentáře