Vepřové na kmínu a šťouchané brambory se syrečky


Na vepřové na kmínu budeme potřebovat:
  • asi 1 kg vepřové plece
  • 1 velkou cibuli
  • 1 lžíci kmínu
  • asi 1 l hovězího vývaru
  • 3 lžíce sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř
Na šťouchané brambory:
  • brambory
  • 1 balení olomouckých tvarůžků
  • máslo
1. Vepřové maso zbavíme tuku a blan a nařežeme na 3 cm velké kostky. Cibuli nakrájíme na drobno.
V kastrolu rozehřejeme sádlo a osmahneme cibuli dozlatova. Přidáme maso a kmín, necháme zatáhnout, poté zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí masa. Na závěr dochutíme solí a pepřem, je-li třeba.
2. Brambory oškrábeme a dáme vařit. Syrečky nakrájíme na asi centimetrové kousky. Brambory slijeme a přidáme máslo. Poté brambory rozšťoucháme, ale necháme větší kousky. Přidáme syrečky, promícháme a necháme chvíli odstát, aby se syrečky roztavily.¨

Komentáře