Bruschetta al pomodoro


Rajčatová směs, ideální i na starší pečivo. Skvělé letní jídlo!

Potřebujeme:

  • veku, ciabattu, nebo bagetu
  • chutná rajčata - nejlépe domácí, v zimě se hodí spíš cherry rajčátka
  • bazalku
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • sušený česnek
  • olivový olej
1. Předehřejeme troubu na 150° C. Rozkrájíme pečivo na plátky, položíme na plech a poté dáme do trouby, asi na 10 minut, dokud nebude pečivo suché.
2. Mezitím si nakrájíme rajčata na malé kostičky, přidáme natrhanou bazalku, opepříme, osolíme a přidáme špetku sušeného česneku. Dobře promícháme.
3. Pečivo pokapeme trochou olivového oleje a poklademe rajčatovou směsí.





Komentáře