Kuskus se žampiony

Potřebujeme (pro 2 osoby):

  • půl skleničky kuskusu
  • 6 žampionů (nakrájených na kousky)
  • 2 rajčata (nakrájená na kostky)
  • 1 cibule (nakrájená nadrobno)
  • 2 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
  • 1/3 masoxu nebo jiného vývaru v kostce (nebo cca 400 ml nějakého vývaru)
  • sůl
  • mletý kmín
  • olivový olej

Příprava:

  1. V malém kastrůlku přivedeme k varu osolenou vodu s rozdroleným masoxem (nebo nějaký vývar). Přisypeme kuskus a pravidelně mícháme, dokud se voda neodpaří.
  2. Na troše olivového oleje v pánvi osmahneme cibuli a česnek, ale nenecháme je zhnědnout. Až cibule zesklovatí, přidáme žampiony a posypeme mletým kmínem. Možná bude potřeba je podlít trochou vody a nechat odpařit.
  3. Když jsou žampiony měkké a ztmavlé, přidáme do pánve uvařený kuskus a dobře promícháme. Nakonec vmícháme rajčata a necháme ještě asi 3 minuty odpařovat šťávu. Ochutnáme a dosolíme.

Komentáře

Anonymní píše…
Už to vařím po několikáté a vždycky si moooc pochutnáme.
Díky Dušková