Potřebujeme (pro 2 osoby):
- půl skleničky kuskusu
- 6 žampionů (nakrájených na kousky)
- 2 rajčata (nakrájená na kostky)
- 1 cibule (nakrájená nadrobno)
- 2 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
- 1/3 masoxu nebo jiného vývaru v kostce (nebo cca 400 ml nějakého vývaru)
- sůl
- mletý kmín
- olivový olej
Příprava:
- V malém kastrůlku přivedeme k varu osolenou vodu s rozdroleným masoxem (nebo nějaký vývar). Přisypeme kuskus a pravidelně mícháme, dokud se voda neodpaří.
- Na troše olivového oleje v pánvi osmahneme cibuli a česnek, ale nenecháme je zhnědnout. Až cibule zesklovatí, přidáme žampiony a posypeme mletým kmínem. Možná bude potřeba je podlít trochou vody a nechat odpařit.
- Když jsou žampiony měkké a ztmavlé, přidáme do pánve uvařený kuskus a dobře promícháme. Nakonec vmícháme rajčata a necháme ještě asi 3 minuty odpařovat šťávu. Ochutnáme a dosolíme.
Komentáře
Díky Dušková